Het hol van Aragon

Het hol van Aragon

‘Je wordt altijd beschermd en goddelijk geleid.’

Het hol van Oragon

Ik vind het af en toe nog moeilijk om naar mijn gevoel te luisteren. Mijn hoofd vertelt met te vaak wat ik moet doen, want dat is het juiste. Alleen als ik dat gedaan heb, dan weet ik al dat het niet goed was en dat het anders had gemoeten. Herkenbaar voor velen denk ik.

Het probleem is dat we vaak nog te veel op routine werken en routine zit in je hoofd en niet in je hart. Afwijken van die routine is vaak eng en verwarrend, want hoe moet het dan? Dan raakt je hoofd in paniek en slaat de twijfel toe. Want je bent buiten je comfortzone. Je comfortzone is gemaakt door je hoofd, alles netjes geordend en niks afwijkends. Met afwijkende dingen kan je hoofd niet omgaan, terwijl jouw gevoel niet eens weet wat afwijkend is, dat bestaat niet eens. Het meeste van wat wij op een dag tegenkomen wordt door je hoofd gezien als afwijkend. Maar als je met je hart en gevoel zou kijken en luisteren, dan is er niets vreemds aan.

Probeer eens een dag met je hart te kijken en te luisteren, het wordt waarschijnlijk een moeilijke dag, maar wel een hele mooie als je er op terugkijkt. Want plotseling zie je liefde bij mensen, bij dieren, mooiere bloemen, bomen. Raar, nee hoor, je kijkt met je hart en je hart ziet alleen het mooie in dingen en maakt dingen mooier. Natuurlijk oorlog en honger etc. is niet mooi om te zien, maar deze komen voort uit andere omstandigheden. Nu gaat het om het leven om je heen, belangrijk is ook jouw reactie op dingen om je heen. Als iemand boos tegen jou doet, reageer jij dan ook boos terug of vraag je waarom hij of zij zo boos op jou reageert?

Probeer het eens een dag uit en schrijf je bevindingen eens op. Als het beviel, probeer het nog een dag en nog een dag en misschien, heel misschien bevalt het wel.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.