Heilige Bron

Heilige Bron

‘De wereld is een weerspiegeling van je gedachten, gevoelens en geloof. Wees de liefde die je in de wereld wilt zien.’

Heilige Bron

Apart hoe wij de wereld allemaal zien. Ieder van ons ziet de wereld anders, onze omgeving is anders voor iedereen. We hebben allemaal onze eigen gedachten over waar we leven en hoe we het graag om ons heen willen hebben. Maar ik zet daar toch een vraagteken bij. Zien we de wereld wel door onze eigen ogen of door de ogen van anderen?

Vanaf de dag dat we geboren zijn wordt ons verteld wat we wel en niet mogen doen, wat vies is en wat eng is, waar we bang voor moeten zijn, etc. Dus hoe zien wij de wereld, worden we beperkt door de invloeden van onze omgeving. Wie bepaalt er uiteindelijk wat goed is en slecht en is er wel een scheiding tussen goed en slecht en goed en kwaad? Want wat ik goed vind, vindt een ander misschien wel slecht.

Leer te kijken met je eigen ogen, te voelen met je eigen hart en te horen met je eigen oren. Loop niet automatisch achter iedereen aan die iets zegt, maar luister goed naar wat er gezegd wordt door iedereen. Leer te leven met je eigen mening, wat anderen zeggen, schrijven of laten zien, klopt misschien wel helemaal niet. Kijk eens naar de kranten, ze schrijven allemaal over Syrië, maar allemaal anders. Het zijn meningen van de journalisten en een weerspiegeling van hun opvoeding en gedachtengoed. Objectiviteit is belangrijk, maar je eigen mening is belangrijker. Alles wat ik hier boven schrijf is zoals ik het doorkrijg en vertel. Maar doe er mee wat voor jou goed voelt.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.