Heilige bron

Heilige Bron

‘De wereld is een weerspiegeling van je gedachten, gevoelens en geloof. Wees de liefde die je in de wereld wilt zien.’

Heilige Bron

Soms raak ik de verbinding met de heilige bron even kwijt. Dan schiet ik in de angst en geloof niet meer in mijn krachten. We hebben hier allemaal wel last van en dan niet af en toe, maar regelmatig. Dat is helemaal niet erg. Het zegt ons veel over onszelf. Het voornaamste is dat wij mensen zijn. We kunnen elke dag proberen om vol voor de liefde te gaan, maar soms wil dat gewoon niet lukken.

Ik had er een paar dagen last van, dacht aan Mercurius, maar zocht ook niet verder. Een hele goede vriendin heeft mij gisteren even gescand en gezuiverd. Het werd lichter in mijn hoofd en de waas ging weer weg, voelde weer verbinding. Vanochtend nog een goed gesprek gehad met iemand en dat heeft de laatste restjes weg genomen.

Denk niet dat jij altijd met de bron verbonden bent, ook jij hebt dagen dat je de verbinding even kwijt bent. Dat geeft niets. Als je het merkt, kun je daar zelf ook wat aan doen. Zoek even een rustige plek voor jezelf op en maak die verbinding weer. En niet zeggen daar heb ik het te druk voor en dus geen tijd. Nee, juist als je het druk en je hebt geen, mag je hier tijd voor maken. Juist dan is het nodig, een lekkere wandeling als je vroeg wakker bent of midden op de dag in je lunchpauze, ’s avonds na het eten, even je hoofd leeg maken of als je een hond hebt tijdens de laatste wandeling, samen een straatje om….

De heilige bron is er altijd voor je, de verbinding en het stromen van het water mogen we zelf in stand houden, net als de waterval die ook af en toe schoongemaakt moet worden om te blijven stromen. Zit er iets dwars, weet je het even niet meer, ga wandelen en maak je hoofd leeg. Teken het, schrijf het op, maar spaar het niet op, want voor je het weet is de verbinding verstopt.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.