Heel de ziel

Heel de pijn

‘Vergeving heelt de ziel.’

Heel de Pijn

Raar eigenlijk, als we ergens pijn hebben in ons lichaam, dan nemen we een pilletje of gaan naar de dokter. Als we pijn hebben in onze ziel, dan blijven we daar mee rondlopen, ongeacht van wie die pijn vandaan komt. Dat is toch niet logisch. Weten we dan niet, dat de ziel ook genezen, geheeld, kan worden. Wat er is ook gebeurd is in ons leven, hoeveel pijn dat ook gedaan heeft en hoe erg je die ander daarom haat, de ziel kan geheeld worden.

Het toverwoord is Vergeving. Vergeef het die ander en vergeef het jezelf, die laatste is het belangrijkste. Jezelf vergeven, want waarom zou jij opgezadeld blijven met de schuldgevoelens van een ander in jouw lichaam? Vergeven is niet hetzelfde als vergeten dat het ooit is gebeurd, dat hoeft nu ook weer. Het is tenslotte deel van jouw leven, maar vergeven kan altijd. Vergeven is gewoon zeggen: “ik vergeef het ….., en stuur al de gevoelens die daarbij horen terug aan de afzender, met bewustzijn.” Waarom dat laatste stukje, dat stukje zorgt ervoor dat de afzender zich ook bewust wordt van die gevoelens en ze kan verwerken. Simpel en eenvoudig.

Vergeving heelt de ziel en een geheelde ziel zorgt er weer voor dat jouw leven weer een stukje makkelijker, leuker en vrolijker wordt, zodat jij weer verder kan met jouw leven. Sommige mensen is het moeilijk vergeven, sommige gebeurtenissen zijn moeilijk te vergeven, maar vergeef dan in ieder geval jezelf. Jij moet verder met jouw leven, de rest komt te zijner tijd wel, als jij daaraan toe bent. En je zult zien dat dat moment eerder komt dan jij ooit gedacht had. Want waarom zou je, als je het jezelf eenmaal hebt vergeven, de ander het ook niet doen. Ik hoor je denken. Maar wat mij of mijn familie is aangedaan is zo erg, dat kan ik nooit vergeven. Er zijn moeders die hebben het de moordenaar van hun kind vergeven, omdat zij anders niet verder konden met hun leven. Dat is het belangrijkste, verder gaan met jouw leven. Kun jij het dan opbrengen om te vergeven?

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.