Details, Details

Details, Details

‘De krachtigste patronen worden gecreëerd met de kleinste details. Besteed er aandacht aan.’

details, details

Tegenwoordig zijn wij zo bezig met de grote wereld om ons heen, dat de kleine dingen vaak onopgemerkt blijven. Die kleine dingen die in de kantlijn gebeuren die we eigenlijk niet belangrijk vinden. Maar laten we eens goed en aandachtig naar die kleine dingen kijken, laten we nu gewoon eens de tijd nemen om ze te observeren en eens kijken wat ze voor ons betekenen. Want ze lijken onbelangrijk, maar zijn het niet.

Laten we het leven zien als een recept voor een lekkere maaltijd. Alle grote dingen die in een recept gaan weten we wel, dat gaat automatisch. Neem een pan tomatensoep. Verse tomaten, uitje, misschien knoflook, water, en verder? Welke details voeg jij toe? Het zijn de details die de smaak maken aan een gerecht, net dat ene kruid of specerij, die bepalen of dat grote geheel tot een smakelijke maaltijd wordt of niet.

Zo is het met alles. Dat ene gesprek dat wel loopt of niet, door wel of niet op het gezicht en de houding te letten van je gesprekspartner, dat ene zinnetje in dat contract dat maakt of je wel of niet succesvol bent. Let eens op de kleine dingen in je leven. De grote lijnen zijn niet moeilijk, die zien we wel, maar door die collega net even anders te benaderen of die regels toch even goed te lezen, kun jij levens veranderen, niet alleen die van jezelf maar ook die van anderen. Het Meisje met de Parel was misschien niet zo beroemd geworden als die parel niet geschilderd was, het zijn maar details, maar ze maken wel de muziek.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.