Denkwijze

“Echtheid is het wezen van kracht.”

Echtheid is het wezen van krachtSoms moet je de manier waarop je denkt veranderen om de juiste weg te zien.

Vaak zitten wij zo vast in onze denkwijzen dat we de oplossing of de juiste weg niet zien. Als je behoefte hebt aan liefde, breng dit dan in uitvoering in plaats van ernaar te verlangen. Je kunt gaan zitten wachten tot een probleem of verlangen zich oplost, maar je kunt ook zelf actie ondernemen.

Je denkwijze aanpassen vraagt om met een andere blik naar dingen te kijken. Situaties die al heel lang wachten op een oplossing, lossen vaak vanzelf op als je er met een andere blik naar kijkt. Situaties in je omgeving, in jouw eigen leven, hebben vaak alleen een andere invalshoek nodig om opgelost te worden. Misschien niet van jouw kant, maar door een ander. Twee zien meer dan één.

Ik zit ook heel vaak met zo’n dilemma, dan praat ik erover en laat een ander kijken. Vaak ziet die ander net iets, wat jij niet zag of wilde zien, waardoor er licht komt en vaak ook lucht.

Laat alles eens los wat je bezighoudt en denk er eens een tijdje niet aan. En pak het dan weer op, misschien is het dan al opgelost, of het lost op als je het weer oppakt.

Pieker niet te lang over dingen, maar laat het los als het energie gaat kosten. Dat is het vaak niet waard. En op een gegeven moment, poef, lost het vanzelf op of het is het oplossen niet waard.

Ik gebruik het woord oplossen veel. Dat komt omdat ik zo denk. Oplossen is geen werkwoord, het is een woord dat geen actie behoeft, maar uit zichzelf gaat. Het heeft alleen de juiste katalysator nodig. En vaak is dat een verandering van denkwijze.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.