Denkwijze

Denkwijze

‘Echtheid is het wezen van kracht.’

Alles op aarde is een woonplaats voor geesten. Bomen, planten, rivieren en zeeën, maar ook gebouwen, voertuigen, groot en klein. Als ik nu naar de aarde kijk, dan zijn er een hoop mensen dakloos omdat hun huizen verwoest zijn, maar wat gebeurt er met de geesten in die huizen?

Om dat te kunnen zien, vraagt een andere denkwijze van ons. Van puur materieel naar een mengelmoes van materieel en spiritueel. En dan kijk ik ook even verder. Brussel, Ankara, Istanbul, Parijs, noem ze allemaal maar op, want dit zijn er maar 4. In al die plaatsen wonen mensen en geesten en wat gebeurt er nu met die laatsten? Mensen worden opnieuw gehuisvest, maar aan de geesten wordt niet gedacht.

Ik zoek in deze tekst eigenlijk een verbinding tussen de verschillende religies die in deze steden wonen. Hoe gaan die mensen nu om met dit gebeuren? Natuurlijk is er verdriet, dat hoort, dat is verwerking, maar gaan we nu allemaal verwijtend naar elkaar lopen kijken of, of…. hebben we het lef om de ander in de armen te sluiten en een knuffel te geven. Want moslim, christen, katholiek of welke religie dan ook, geen van deze religies preekt oorlog of roept daartoe op. Laten wij dat dan ook niet doen. Mensen zijn mensen waar dan ook en hoe ze er ook uitzien. Respecteer elkaar, verander jouw denkwijze van angst naar liefde. Liefde is sterker dan wat dan ook in de wereld. Laat de liefde stromen en groet elkaar op straat, wie dan ook.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.