Blijdschap

“Je leven is vol geluk, dus deel het met anderen!”

Je leven is vol geluk, dus deel het met anderen!

Soms zit alles mee en wil je alles delen met de wereld. Vandaag is zo’n dag. Geniet vandaag en deel je blijdschap en geluk met anderen.

Gisteren heb ik een deel 6 van Harry Potter uitgelezen, hij krijgt in het begin van dit boek een flesje Felix Fortunatis, vloeibaar geluk. Als hij dat drinkt, dan loopt alles goed en alles lukt. Soms denk je dat je het ook nodig hebt, maar niets is minder waar.

Je hebt dat geluk altijd bij de hand en altijd in de buurt, alleen moet je even weten waar je het kunt vinden. Kijk eens waar je blij om zou kunnen zijn vandaag. Niet alleen kijken naar het grote geheel, maar naar de kleine dingen in je omgeving. Dat vogeltje dat je ziet, die bloem die zo mooi bloeit, de kleine dingen waar je blij van wordt. Misschien zelfs een goed bericht wat je krijgt of de eerste stapjes, woordjes van een klein kind.

Denk niet na over wat er kan gebeuren als je een grote prijs wint, maar wees eens blij als er iets klein is, iets onbeduidends wat je blij maakt. Ik kan blij worden van een mooie kaart die ik ’s ochtends pak of een klein kind dat speelt. Of gewoon als ik geniet van de rust in mijn omgeving.

Niet alleen grote dingen zijn het waard om blij over te zijn of gelukkig, juist die kleine dingen die je normaal niet ziet, maken je dag een stuk mooier. Kijk goed vandaag en wees blij en zie je geluk.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.