Blijdschap

Blijdschap

‘Je leven is vol geluk, dus deel het met anderen!’

Blijdschap

Waarom ben jij blij? Ik ben blij omdat mijn leven steeds mooier wordt. Dingen kloppen steeds meer, sluiten aan bij mijn manier van leven en denken. Ze sluiten aan bij mijn wensen en gedachten. Ik begin mijn geluk te vinden en dat zit niet in de meest duidelijke dingen.

Geld is geen geluk, de juiste mensen om je heen en plezier in wat je doet en beleeft wel. Iedereen kan dat doen, maar de meeste mensen verwachten teveel in het leven. Dat komt doordat anderen het ideaalbeeld voor ze scheppen. Een goede baan, een mooi huis, mooie auto, vrouw en kinderen, dan ben je gelukkig en het liefst ook nog 2x per jaar op vakantie. En dan na jaren ben je opgebrand, je huwelijk is toch niet je dat, je huis moet je verkopen omdat je ontslagen wordt en wat heb je dan nog over?

Laten we het eens anders bekijken. Geld is alleen belangrijk om de huur en kosten voor je levensonderhoud te betalen, je huis is om in te wonen en je baan om het geld te verdienen om dat allemaal te betalen. Status is ook niets waard en imago ook niet. Wat is dan wel belangrijk in je leven?

Geluk en liefde, klinkt saai, maar zonder alles wat hierboven vermeldt staat is dat het enige dat echt telt. En jouw leven zit vol van dat geluk, alleen wanneer neem je er de tijd eens voor om dat allemaal te zien. Wordt wakker en ruik eens aan de bloemen, neem eens de tijd om te zien wat je allemaal hebt en hoe het komt dat je dat hebt. En waardeer dat dan ook. Geniet van je leven en deel het geluk dat je hebt met zoveel mogelijk mensen om je heen. Dan wordt je pas echt gelukkig.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.