Bevrijden

“Je bent altijd veilig en zeker, en vrij om jezelf te zijn.”

Je bent altijd veilig en zeker, en vrij om jezelf te zijnAls alles goed gaat in je leven en je bent succesvol, is er geen reden om hulp te vragen, toch? Want alles gaat goed en jij hebt dat niet nodig. FOUT!

Juist dan heb je ook hulp nodig, want als alles goed gaat wil je dat ook zo houden en dat succes wil je ook zo lang mogelijk vol houden. En dan heb je ook hulp nodig. Een voetballer die lang succesvol is geweest, had, behalve zijn manager, ook de steun van een magnetiseur, haptonoom en nog een paar mensen. Waarom, omdat hij goed voor zichzelf wilde zorgen en daardoor zo lang mogelijk mee te kunnen.

Maar wij, ach, als het goed gaat heb je geen hulp nodig en ach, ik ben succesvol en mijn leven loopt goed. Ik heb ook geen hulp nodig. En dan langzamerhand komen de scheurtjes en de barstjes en die gaan verder en verder. En dan ineens is het alle hens aan dek om die scheurtjes en barstjes te repareren. Maar vaak is het dan al te laat.

We onderhouden onze tuinen goed en onze huisdieren krijgen ook alles. Als ze ziek zijn, gaan we zo vlug mogelijk naar de dierenarts met ze. Maar waarom doen we dat dat niet met ons leven? Je lichaam probeer je in conditie te houden, maar hoe zit het met je leven. Heeft dat niet af en toe eens een blik van buitenaf nodig, iemand die eens met je praat en oprecht geïnteresseerd met je praat en kijkt en voelt.

Ja,  ik ben coach en ja, ik probeer mijn eigen kerk vol te krijgen. Maar daar gaat het nu niet om. Wat ik nu probeer duidelijk te maken is, dat je, ook als het goed gaat in je leven je best af en toe eens hulp mag vragen. Zodat je jezelf veilig en zeker blijft voelen in je leven. Als je dat doet, weet je hoe bevrijdend dat is?

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.