Bedroefd

Bedroefd

‘Verlies is onderdeel van het leven. Laat het los en laat de tijd je helen.’

Bedroefd

We doen het allemaal elke dag meerdere keren. Terugdenken aan vroeger, herinneringen ophalen, vertellen hoe goed het vroeger was, maar ook de ellende van vroeger halen we op, de rottijd op school, vorige relaties, huwelijken. Maar waarom? Wat wil je er nog aan veranderen?

De Dalai Lama heeft ooit gezegd volgens mij: ”Er zijn twee dagen in je leven waar je niets aan kunt veranderen, gisteren en morgen.” Maar we proberen het wel elke dag weer opnieuw. Het is onderdeel geworden van je leven, onveranderbaar, geëtst in je DNA, onuitwisbaar. Er is één ding wat we er wel mee kunnen doen, loslaten. Het overlaten aan de tijd om te helen. Om maar eens een cliché te gebruiken, het een plaatsje geven.

Alles wat we kwijtraken, familie, vrienden, kinderen, het is allemaal bij ons aanwezig en gaat nooit meer weg, nooit meer. Maar door er elke dag over te praten, gaat het ook niet over. Het verdriet wordt dan alleen maar erger en het laat je niet meer los. Geef alles zijn rust die het verdiend. Jij verdient ook de rust, in je hoofd, in je lichaam. Laat het los en laat de tijd het helen. Kleine littekens verdwijnen ook met de tijd, grote littekens gaan nooit weg, maar de pijn wel. Geheeld door de tijd.

Voor alles is een tijd, afscheid nemen, rouwen, verwerken, maar er is ook een tijd van rust. Dat is nu.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.