Balanceren

Balanceren

‘Van binnen ben je kalm, ondanks de schommelende gebeurtenissen van buitenaf.’

Balanceren

Balanceren doen we elke dag, de vrede bewaren door net dat ene niet te zeggen, wat je eigenlijk wilde zeggen. Maar voor wie doe je dat? Voor jou of voor die ander? Of is de vraag waarom doe jij dat?

Doe je dat voor je eigen gevoel of voor de ander? Vriendschappen zijn niet afhankelijk van wat je tegen elkaar zegt, maar van de gevoelens die je deelt. Een goede vriendschap of relatie draait niet om woorden of uitspraken. Als dat wel zo zou zijn, dan zouden ze geen lang leven beschoren zijn.

Maar we kunnen nog op een andere manier balanceren. Als het leven om je heen heel turbulent is, een drukke baan met veel deadlines, een druk gezinsleven met of kleine kinderen of drukke pubers, kan heel stressvol zijn en vermoeiend. Hoe bewaar jij dan je kalmte en rust, hoe zorg jij ervoor dat je van binnen kalm kan blijven. Neem jij tussendoor echt even de tijd voor jezelf? En dan bedoel ik niet lekker voetballen of tennissen of wat dan ook, maar echt tijd voor jezelf. Een lekkere wandeling in het bos na een regenbuitje of een wandeling over het strand als het waait. Dan kun je weer kalm worden van binnen en je weer focussen op de belangrijke dingen in het leven. Waar draait het echt om in je leven, wat zijn jouw kerndoelen?

Op de momenten dat je denkt tijd te hebben voor jezelf, neem die tijd dan ook. Vijf minuten kan voldoende zijn, langer is beter, maar 5 minuten kan voldoende zijn. Focus je dan op jouw kerndoelen, wat wil jij van het leven en hoe mooi zou het zijn om die doelen te halen. Het leven gaat niet alleen om anderen en anderen te vriend te houden, het leven draait om jou en jou en jou. De rest komt in jouw leven om dingen van of aan te leren, zelfs de kinderen in jouw leven zijn er om jou dingen te leren en van jou te leren.

Maar leren doe je niet door tegen die kinderen te zeggen wat ze allemaal niet mogen doen, vertel ze wat de consequenties zijn als ze iets doen. Willen ze het gasfornuis aanraken of de oven, vertel ze niet dat dat niet mag. Vertel ze dat als ze het glas van die ovendeur aanraken dat het heet is en dat ze hun handen kunnen verbranden. Op die manier is het hun keuze om die oven wel of niet aan te raken en dus de gevolgen te merken, maar ze hebben wel die keuze gehad.

Als jij constant hoort dat je iets niet mag doen, dan probeer je het toch ook uit. Kinderen zijn precies hetzelfde, alles wat niet mag van mama of papa wordt uitgeprobeerd. Want ze zeggen wel dat het niet mag maar ik doe het toch.

Balanceren, leren, rust en kalmte, wees dankbaar voor alles wat je mag leren in dit leven, probeer alles uit in je leven, maar luister naar je lichaam. Jouw lichaam vertelt precies wat het wel en niet wil, het vertelt je zelfs wat voor kleren je aan wilt. Het balanceert voortdurend om jou in evenwicht te houden, maar ben jij bereidt om te luisteren.

Balanceer in het leven tussen de mooie dingen door, zoek af en toe de rust op, luister naar je lichaam en leef jouw leven. Be you.

In Liefde en Licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.