Afzondering

“Ik voel me prettig in mijn eigen vel, omdat ik me losmaak van het aardse om zo mijn geest te voeden.”

Ik voel me prettig in mijn eigen vel, omdat ik me losmaak van het aardse om zo mijn geest te voeden.

Afzondering hoeft niet te betekenen dat je in retraite moet of ergens in een hutje op de hei. Het is wel lekker, maar niet noodzakelijk.

Het probleem in de hedendaagse wereld is dat iedereen constant bereikbaar wil zijn. Want iedereen moet je tenslotte kunnen bereiken, anders ontstaat er direct paniek bij iedereen.

Maar neem eens telefoonloos dagje, laat je laptop eens een dag uit. Ik hoor jullie al denken, maar dat kan toch helemaal niet. Natuurlijk wel, maar we zijn er zo aan gewend dat we alles met dat kleine doosje doen dat we niet anders meer weten. Mensen hebben het geprobeerd en de eerste dag is een probleem, maar daarna mis je hem niet eens meer.

Je hoeft dit niet eens te doen hoor. Je kunt je ook een uurtje afsluiten in een lege kamer en dan gewoon alles buiten de kamer laten liggen.

Op het moment dat je je afzondert en je geest niets te doen heeft, dan kom je pas tot rust, je maakt je los van het aardse en je geest gaat leven omdat hij niet hoeft na te denken. Je gaat verbindingen maken die er nog niet of niet bewust aanwezig waren. Je komt tot andere inzichten en word je bewust van hoe mooi het kan zijn.

Ik heb die momenten ook af en toe nodig. Ik zoek de rust op door mezelf even helemaal af te sluiten voor alles en iedereen, dan kan midden in een drukke ruimte zijn of in mijn auto terwijl ik naar huis rij (niet in de spits hoor!).

Probeer het eens en kijk eens welke reis je kunt maken in afzondering.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.